Heb jij ook een goed idee?

QUEER AND NOW

“Met dit project wil ik duidelijk maken dat het gebrek aan ontmoetingsplekken voor queers in Haarlem een probleem is waar velen mee zitten, ook buiten de community om. Deze groep is te lang niet serieus genomen door de gemeenschap en gemeente. De nacht is een moment waarin mensen zichzelf zouden moeten zijn, maar voor sommige mensen is wie zij zijn niet meer dan een bedreiging naar de norm. In Haarlem moet er een plek komen waar iedereen welkom is, zonder haat, zonder bullshit.”

De fotoshoot Queer and Now was onderdeel van de expositie ‘Gezichten van de nacht‘, georganiseerd door de nachtwacht. Queer and Now is ontstaan vanuit het gebrek aan LHBTI representatie binnen de Haarlemse Nachtcultuur. Om de verhalen over de ervaringen van mensen uit deze groep naar voren te brengen zijn 3 mensen uit die groep gefotografeerd. Bij de foto’s stond een tekst over hun ervaring over de nachtcultuur van Haarlem, met daarbij ook hun visie om het te verbeteren.

Queer and Now is bedacht door Bink, een 19 jarige Haarlemmer die al 4 jaar bezig is met fotografie. Hij merkte al snel dat het een prachtige manier is om een verhaal te vertellen en het open te houden voor eigen interpretatie. Zelf heeft hij veel onderdelen van het Haarlemse nachtleven onderzocht en vindt hij het fantastisch om de aandacht te vestigen op de verhalen van (jonge) lhbti’ers.

De foto expositie was de hele Haarlemse nacht te bewonderen in De Gang in Haarlem. 26 februari was succesvolle de opening, en de foto’s bleven hangen tot en met 3 maart. 


Resultaat: Prachtige expo