Heb jij ook een goed idee?

WINGMAIL

Aanleiding
‘Beter een goede buur dan een verre vriend’ … Toch kijken steeds minder mensen naar elkaar op in hun eigen buurt, waardoor isolement en eenzaamheid op de loer liggen. In deze snelle maatschappij leven we steeds sneller langs elkaar heen en kijken we steeds minder naar elkaar om. Wij merkten door middel van onderzoek onder buurtbewoners dat Schalkwijk een beetje een opkikkertje nodig heeft. Mensen zijn niet verbonden met elkaar en daar wilden wij met team WINGMAIL verandering in brengen.

Voor wie
Iedereen heeft wel iemand die zij graag zouden willen schrijven, maar dit om wat voor reden dan ook nog niet gedaan hebben. WINGMAIL is een laagdrempelige en positieve stimulans geweest om te connecten met je buurt. WINGMAIL was voor iedereen in Schalkwijk die meer zou willen connecten met de buurt. 

Door wie
Wij (Aisha, Siebe, Janna) hebben samen voor meer connectie in de buurt gezorgd. Wij merkten dat de buurt minder openstond voor een praatje onder elkaar. Wij zijn de straten in gedoken om de mensen een warm hart toe te dragen door ze uit te nodigen om een kaartje te schrijven voor een buurtgenoot.

Wingmail
Met WINGMAIL hebben wij daarom een persoonlijke kaart van deur tot deur bezorgd aan buurtbewoners binnen Schalkwijk; zij ontvingen hiermee een lief berichtje. Mensen konden de (geschreven) kaartjes gelijk in een draagbare brievenbus bij ons inleveren. Ook was er een WINGMAIL inleverpunt bij het buurthuis. Deze brieven zijn uiteindelijk door ons bezorgd.

Uit alle ingevulde kaarten hebben wij willekeurig drie winnaars geloot. De schrijver van de brief kon een date winnen samen met de persoon voor wie de kaart is bestemd. Er zijn 3 prijzen: een lekker diner van Abay Blue Nile Taste Of Ethiopia, een flesje wijn van Okhuyzen en een prachtig boeket bloemen van Miss Bloem.

Sfeerschets
De reacties waren ontzettend positief! Wij hebben veel mensen laten lachen, zowel de schrijvers als de ontvangers van de kaart. Het was een hele toffe manier om op deze manier in contact te komen met de buurt. Het voornaamste doel was om extra liefde te verspreiden in de buurt en dat is gelukt! Of het nu vrienden waren die elkaar verrassen, buren die elkaar beter wilden leren kennen, of willekeurige nieuwe passanten die elkaars dag opfleurden – onze missie is en blijft dezelfde: liefde en complimenten verspreiden door de straten van Schalkwijk. Buurtbewoners zijn op een vrolijke en positieve manier door ons worden benaderd en wij hopen zo dat de buurt zich meer met elkaar heeft verenigd. 

Waar & Wanneer
Op 13, 14 en 15 maart zijn wij langs de deuren van Schalkwijk gegaan om de kaarten uit te delen. Op deze dag konden buurtbewoners ook samenkomen in het buurthuis om samen aan de kaarten te schrijven. Op 15 maart hebben wij alle kaarten uitgedeeld en bezorgd. De winnaars van de winactie zijn die dag ook bekend gemaakt.