Heb jij ook een goed idee?

Kwartier Kermis

In de afgelopen jaren lijkt het erop dat mensen minder sociaal zijn geworden, wellicht door verschillende factoren zoals de opkomst van digitale communicatie en sociale media.Het gemak van online interactie heeft geleid tot een afname van face-to-face contacten en persoonlijke ontmoetingen. Mensen vinden het steeds lastiger sociale interactie op te zoeken. Dit kan soms zelfs leiden tot een gevoel van vervreemding en isolatie. Sophie, Dewy en Anouk bedachten een mogelijke oplossing voor dit probleem: een tof lokaal evenement.

Wat is Kwartier Kermis?

Kwartier Kermis stond in het teken van contact maken met de buurt en de bewoners. Kwartier Kermis was een minikermis waar buurtbewoners samen toffe activiteiten konden ondernemen, zoals spelletjes spelen, dansen, foto’s maken & nog veel meer. Wij hebben een comfortabele, informele sfeer gecreëerd waarin mensen elkaar konden ontmoeten en samen van de buurt en elkaar genieten. Door mee te doen met de spellen en activiteiten konden de kinderen ook kans maken op een aantal toffe prijzen.

Wat was Kwartier Kermis?

Het aanbieden van diverse spellen zoals eendjes vissen en blikgooien creëerde een gezellige sfeer, waarin buren de kans kregen elkaar wat beter te leren kennen. Op de minikermis was voor ieder wat wils. Zo konden mensen meedoen met de volgende activiteiten: plak tattoo’s zetten, blik gooien, eendjes vissen, 4 op een rij, voetballen en de grootste hit: schminken. Om ook iets lekkers aan te kunnen bieden hebben wij een snoep- en drinktafel geplaatst. Bij deze tafel konden mensen wat te snacken en te drinken halen.

Voor wie?

Kwartier Kermis was een laagdrempelige manier om de sociale interactie en de banden binnen de buurt te versterken. De activiteiten zijn voornamelijk gericht op kinderen van acht tot twaalf jaar, maar iedereen was uiteraard welkom om een kijkje te nemen en mee te doen met de activiteiten.

Waar & wanneer

Kwartier Kermis vond plaats op vrijdag 15 maart.

De locatie was Santpoorterplein. Deze locatie staat centraal in de buurt en is gemakkelijk toegankelijk voor de buurtbewoners.

Thema: ideale buurt
Resultaat: heel veel blije kids