Heb jij ook een goed idee?

Nightshorts : Wheelo & Fish Please

Stel je voor dat je de vaardigheden en gereedschappen hebt om een wereld te creëren die je alleen in dromen ziet of in boeken leest? Een wereld waar je naartoe kunt ontsnappen of die een alternatieve reeks gebeurtenissen schetst. Saina, een kunstenaar en filmmaker, bezit deze vaardigheden en gereedschappen en ze heeft twee prachtige korte films gemaakt.

Film één: Wheelo

Heb je ooit het gevoel gehad dat het leven zich herhaalt? Je zit ontspannen op de bank tijdens de vakantie, kijkt naar dezelfde oude show, en plotseling besef je – elke dag voelt als déjà vu, hetzelfde verhaal steeds opnieuw. Of misschien, na een lange dag werken, loop je naar huis, staar je naar de sterren, en bam! Het raakt je als een baksteen – verdwaald in een betonnen jungle, vergeten wie je bent en wat je wilt. Dan is er deze luide stem in je hart die schreeuwt – je hoort hier niet thuis, je wilt gewoon wegrennen van dit alles. Het is een stille vertelling van het vinden van jezelf. Ik hoop dat we allemaal aan het einde onze eigen schatten vinden.

Film twee: Fish please

Dit is een klein verhaal over een klein kitten. Katten zijn schattig maar ook een beetje onredelijke dieren, dat is wat Saina ontdekte na het een tijdje te hebben geobserveerd. De kat is een onvoorspelbaar en speels brutaal wezen. Katteneigenaren letten meestal niet te veel op al deze verschillende karaktereigenschappen. Dat is jammer, denkt Saina. Ze vindt dat we meer tijd met hen moeten doorbrengen. Daarom heeft ze een kleine ode aan de kat gemaakt.

Tijdens de Week van de Nacht in Haarlem heeft Saina deze twee films vertoond in de Stad bunker in een meeslepende filmvoorstelling op de bovenste verdieping. Omringd door de tekeningen van Wheelo konden de bezoekers met een silent disco koptelefoon de films bekijken terwijl er beneden een feest aan de gang was. Een uitstekend moment om even tot rust te komen en te ontsnappen aan de levendige dansvloer.

De avond was een groot succes, waarbij de bezoekers werden meegenomen op een reis vol verbeelding en emotie. De combinatie van de indrukwekkende films en de sfeervolle omgeving zorgde voor een unieke ervaring die nog lang zal bijblijven.

Volg op Instagram via : @flam_bysaina


Resultaat: film avond
Fase: Afgerond