Heb jij ook een goed idee?

GET OUT MINI FEST

GET OUT THERE

Elke grote stad heeft wel een creatieve broedplaats, maar in Haarlem is er op creatief vlak geen echte jongeren ontmoetingsplek. Het was voor Markus verbazingwekkend om te zien hoeveel bruisende creativiteit er zat in Haarlem. En vooral onder de jongeren die hij vaak tegen kwam. Hij wilde met zijn project Get Out deze creatieve jongeren bij elkaar brengen en het gat vullen wat er in zijn ogen op dat moment was. Hiervoor is hij een eerste instantie een collectief gestart en samen met dit collectief en STAD gaan brainstormen en plannen gaan maken. Hieruit kwam het Get out Mini festival naar voren.

WAT WAS GET OUT COLLECTIVE?

GET OUT COLLECTIVE is een jonge groep kunstenaars die onder leiding van Markus een online én offline platform creëerde om samen dingen te maken en creativiteit te laten stromen. Iedereen was welkom om zijn of haar ding te doen en nieuwe mensen te ontmoeten die zin hadden om hun grenzen te verleggen. Het is niet zomaar een groep; het is een beweging die een nieuwe manier van leven wilt stimuleren in het nog best saaie Haarlem. De onderscheidende factor van Get Out is dat ons kunstcollectief grenzen verlegd, door middel van mensen die samen grote stappen in het onbekende zetten. Geen grote geldbedragen, geen materiaal, puur samen onze moed en creativiteit bundelen om onbekende paden aan te leggen. Alle evenementen worden aangekondigd op het Instagram-account @get.out.collective.

URGENTIE

Met deze creatieve beweging wilt Markus jongeren weer laten stralen. Met deelname aan het programma wilden wij als beginnend collectief bewustzijn creëren over de toenemende mentale druk waarmee wijzelf ook vaak worden geconfronteerd, maar ook met veel enthousiasme laten zien dat er een way to GET OUT is. De Volkskrant (2023) meldde een piek in het aantal jongvolwassenen dat bij de psycholoog aanklopte sinds de coronapandemie. Als jonge creatieve geesten herkenden we het constante gevoel van moeten presteren en hoe de druk ons leven kon beïnvloeden. Zo werden sociale gemeenschappen steeds vaker de kop ingedrukt, waardoor gevoelens van eenzaamheid onder jongeren steeds vaker voelbaar waren.

De lat ligt hoog en veel jongeren voelen de druk om te voldoen aan hoge verwachtingen op het gebied van carrière en sociaal leven. Vooral voor jonge makers is dit een uitdagende tijd, met toenemende onzekerheden en bezuinigingen in de kunstsector die hun kansen op een baan beperkten. Met de GET OUT movement willen we jongvolwassenen helpen om hun weg te vinden in deze beperkte mogelijkheden. We willen een plek bieden, een gemeenschap en een nieuw geluid om samen te groeien en te stralen.

WAT WAS GET OUT MINI FEST?

Op zondag 19 mei was de grote lancering van Get Out met het Get Out MiniFest. GET OUT MINI FEST was de dag waarop alles waar Get Out om draaide tot de realiteit kwam. Er waren allerlei activiteiten waar de bezoekers samen of alleen uit hun comfort zone konden stappen. Diverse kunstdisciplines kwamen samen in de tuin van Skatepark Haarlem. Er waren kunstexposities, jamsessies, workshops (o.a. Circus Hakim, Ademcoaches en ijsbaden), picknicks, een open podium en verschillende open kunstwerken. Daarnaast traden Dan German, Solar Instinct en Lifestyler radio op. De laatstgenoemde draaide al meermaals het Surfana Festival plat! Het was dus een prachtig dag en een perfect moment om samen te komen, te connecten, creatief te zijn en keihard te genieten.

Are you ready to GET OUT?

Neem contact met ons op via onze e-mail: collective.getout@gmail.com

Instagram Get Out Collective  


Resultaat: Een waanzinnig mooie start van een nieuwe creatieve jongeren beweging.
Fase: Afgerond