Heb jij ook een goed idee?

GET OUT MINI FEST

GET OUT THERE
Elke grote stad heeft een creatieve broedplaats, maar in Haarlem is er nu nog helemaal niks. Terwijl het echt verbazingwekkend is hoeveel bruisende creativiteit er zit in Haarlem. We merken dat een jonge groep creatieven bij elkaar veel teweeg brengt en daarmee gelijk heel veel plek biedt aan de creatieve energie die er is in Haarlem. Wij willen met alles wat we hebben zorgen dat Haarlem gelijk komt te staan aan de andere broedplaatsen in Nederland. Veel jongeren trekken nu naar alternatieve plekken in Amsterdam of Rotterdam om hun creativiteit te uiten. Dus dachten wij, laten we dat gat vullen en met Get Out Haarlem helemaal op zijn kop zetten! En 19 mei is de officiële aftrap in Skatepark Haarlem tijdens het Get Out Mini Fest. Alle creatieve energie gaat hier ontploffen. 

WAT IS GET OUT COLLECTIVE?
GET OUT COLLECTIVE is een jonge groep kunstenaars die een online én offline platform creëert om samen dingen te maken en creativiteit te laten stromen. Hier is iedereen welkom om zijn of haar ding te doen en nieuwe mensen te ontmoeten die zin hebben om hun grenzen te verleggen. We zijn niet zomaar een groep; we zijn een beweging die een nieuwe manier van leven wil stimuleren in het nu, toch best saaie Haarlem. De onderscheidende factor van Get Out is dat ons kunstcollectief grenzen weet te verleggen, door middel van mensen die samen een grote stappen in het onbekende zetten. Geen grote geldbedragen, geen materiaal, puur samen onze moed en creativiteit bundelen om onbekende paden aan te leggen.

Alle evenementen worden aangekondigd op het Instagram-account @get.out.collective.

URGENTIE
We willen een creatieve beweging starten om jongeren weer te laten stralen. Met deelname aan het programma willen wij als beginnend collectief bewustzijn creëren over de toenemende mentale druk waarmee wij worden geconfronteerd, maar ook met veel enthousiasme laten zien dat er een way to GET OUT is. De Volkskrant (2023) meldt een piek in het aantal jongvolwassenen dat bij de psycholoog aanklopt sinds de coronapandemie. Als jonge creatieve geesten herkennen we het constante gevoel van moeten presteren en hoe de druk ons leven kan beïnvloeden. Zo worden sociale gemeenschappen steeds vaker de kop ingedrukt, waardoor gevoelens van eenzaamheid onder jongeren steeds vaker voelbaar zijn. 

De lat ligt hoog en veel jongeren voelen de druk om te voldoen aan hoge verwachtingen op het gebied van carrière en sociaal leven. Vooral voor jonge makers is dit een uitdagende tijd, met toenemende onzekerheden en bezuinigingen in de kunstsector die hun kansen op een baan beperken. Met de GET OUT movement willen we jongvolwassenen helpen om hun weg te vinden in deze beperkte mogelijkheden. We bieden een plek, een gemeenschap en een nieuw geluid om samen te groeien en te stralen.

WAT IS GET OUT MINI FEST?
GET OUT MINI FEST is de dag waar alles waar Get Out om draait tot de realiteit zal komen. Er zullen allerlei activiteiten zijn waar de bezoekers samen of alleen uit hun comfortzone kunnen stappen. Daarnaast zullen diverse kunstdisciplines samenkomen in de tuin van Skatepark Haarlem. Verwacht kunstexposities, jamsessies, workshops (o.a. Circus Hakim, Ademcoaches en ijsbaden), picknicks, een open podium en verschillende open kunstwerken. Daarnaast treden Dan German, Solar Instinct en Lifestyler radio op. De laatstgenoemde draaide al meermaals het Surfana Festival plat! Het is dus een moment om samen te komen, te connecten, creatief te zijn en keihard te genieten. 

Are you ready to GET OUT? 

Neem contact met ons op via onze e-mail: collective.getout@gmail.com 

Of bel ons op: +31 6 81098282 

Markus Spieksma

CEO & Fulltime Levensgenieter | Instagram Get Out Collective