Heb jij ook een goed idee?

Leven In Kweek

Lichtpuntjes zijn die kleine dingen die de dag dierbaarder maken. Bijvoorbeeld wanneer je door de duinen struint, op het Spaarne vaart, wandelt in de kweektuin of fietst in de stad. Dan word je weleens vergezeld door fluitende vogels, zoemende hommels op bloemen en kun je struikelen over een paddenstoel. Als padden oversteken, kruisen de paden tussen mens en dier. Maar te midden van deze momenten hebben de dieren een eigen wereld. Deze wereld is nauw verweven met onze omgeving. 

In deze wereld maken mensen het leven van planten en dieren niet altijd makkelijk, waardoor ze tegen problemen aanlopen of vliegen. Deze wereld, met bijbehorende klimaatveranderingen wil Sophia graag in kaart brengen voor kinderen op een vriendelijke maar ook urgente manier. 

Ze begint haar zoektocht naar deze soorten op een mooie plek die een duurzame oase in de stad vormt. De Haarlemmer Kweektuin stelt zich open voor Sophia om vrijuit onderzoek te doen binnen het format van een Artist residency. In de lente maand april zal ze op verschillende locaties binnen de tuin en in de kassen gaan illustreren om vervolgens op 24 mei haar werk voor drie maanden tentoon te stellen.

Op 24 mei openen we om 15:00 feestelijk de expositie ‘Leven in Kweek’ in Kweekcafé. Sophia vertelt ons meer over haar werk en het proces, onder begeleiding van prachtige akoestische muziek van haar zus Roos Julia Bernson. 


Resultaat: Expositie en opening
Fase: in ontwikkeling