Heb jij ook een goed idee?

Een Pans Politiek

‘Een Pans Politiek’ stond in het teken van de Europese verkiezingen en gezellig samen koken. Het doel hiervan was om op een leuke, speelse en informele manier meer te weten te komen over de Europese verkiezingen en waarom het nou zo belangrijk is om te stemmen.

Waarom Een Pans Politiek?

Er zijn maar weinig mensen die zich echt bezighouden met de Europese verkiezingen. Hoewel de nationale verkiezingen niet te missen zijn, worden de Europese verkiezingen niet in dezelfde spotlight gezet. Toch is het belangrijk om hierover geïnformeerd te zijn en nog belangrijker: stemmen voor de Europese verkiezingen! Een hele hoop regels en wetten worden namelijk bepaald door de Europese Commissie. De Europese verkiezingen lijken dus misschien niet zo relevant, maar hoe meer je er over te weten komt hoe meer je erachter komt dat deze toch wel erg belangrijk zijn.

Wat hebben we gedaan?

Voor Een Pans Politiek hebben wij een aantal politici uit Haarlem uitgenodigd uit om ons en de jongeren online meer te vertellen over de Europese verkiezingen door middel van een interview. Het interview werd gehouden terwijl de Haarlemse politici een geregd klaarmaakte. Het koken (en het interview) werd ondertussen gefilmd. Van de gehele video kwamen uiteindelijk snippets online van de leukste & informatieve momenten. Deze zijn op Instagram reels geplaatst. Op deze manier bereikte wij de jongeren doelgroep en first time voters die, eerlijk is eerlijk, voornamelijk de tijd op het internet spenderen.

We wilden een warme en knusse sfeer creëren dus hebben wij besloten om een nostalgische camping sfeer op te zetten. Politici gingen dan met ons een één pans gerecht maken op een camping pitje, terwijl zij dus ondertussen lastige vragen beantwoordde over de impact van stemmen en wat de Europese verkiezingen nou eigenlijk inhoudt. 

De videos zijn allemaal terug te vinden op @stadhaarlem, waar je altijd naar terug kunt kijken als je even niet meer weet wat de Europese verkiezingen nou zijn.

Thema: Europese Verkiezingen
Resultaat: Geïnformeerde jongeren
Fase: afgerond