Heb jij ook een goed idee?

Avontuur in de Schuur

Het is geen geheim dat de kosten van levensonderhoud de afgelopen jaren zijn gestegen, wat heeft geleid tot een groeiende armoede in ons land. In Haarlem en omgeving zijn er zo’n 250 gezinnen en alleenstaanden die onder de armoedegrens leven. Elke week ontvangen zij een voedselpakket via de lokale voedselbank, wat in totaal neerkomt op ongeveer 600 mensen. Het is hartverwarmend om te zien hoe de gemeenschap zich inzet om mensen te ondersteunen. Maar ik geloof dat we meer kunnen doen!

Wie organiseert dit?

Ik ben Yulia Damen, eerste jaar student facility management (Hogeschool Den Haag) en initiatiefnemer van dit project. Ik wil graag wat doen voor de mensen die een kleine portemonnee hebben. Vandaar dat ik het initiatief neem om Avontuur in de Schuur te organiseren. Ik kan me voorstellen dat je als ouder graag je kind(eren) een leuke dag wilt bezorgen, zoals een bezoek aan de bioscoop of een pretpark, maar dit niet kan omdat de financiële middelen ontbreken.

Hoe ziet de dag er uit?

Daarom willen wij met Avontuur in de Schuur deze gezinnen een middag bieden die zij niet snel zullen vergeten. Tijdens Avontuur in de Schuur krijgen mensen met een kleine portemonnee de mogelijkheid om een film te kijken en een dag te beleven die ze niet snel vergeten. Zo zullen er naast deze film nog extra activiteiten worden georganiseerd voor de kinderen. Zo wordt het een dag wordt waar de hele familie van geniet.

Bij binnenkomst krijgen ouders en kind een welkomstdrankje en een bak popcorn. De deelnemers gaan eerst kijken naar een leuke familiefilm, waarin ouders en kind kunnen genieten. Na afloop van de film zal er nog een ‘borrel’ georganiseerd worden met een aantal activiteiten waar de familie samen leuke spelletjes kan spelen. Door na de film nog activiteiten te organiseren zorgen we er voor dat de familie samen herinneringen op kan doen, maar ook dat er tussen de ouders en kinderen nieuwe banden kunnen ontstaan. Zo ontstaan er nieuwe vriendschappen bij de kinderen, en kunnen ouders samen lekker een kopje koffie of iets fris drinken. Het is dus een leuk dagje uit.

Het doel van dit project is om (maatschappelijke) impact te maken, een glimlach op de gezichten te zien van gezinnen waar zo’n dag niet vanzelfsprekend is. Het evenement zal compleet gratis zijn, omdat ik geloof dat iedereen het recht heeft om plezier te hebben, ongeacht hun financiële situatie.

De eerste editie van Avonturen in de Schuur zal plaatsvinden op 6 juli. De film ‘Kleine All’ zal worden vertoond, een leuke 6+ film voor het hele gezin.


Fase: Uitvoering