Heb jij ook een goed idee?

One Day I Am Big

El Hoceima is een stad in Marokko, de stad waar mijn moeder vandaan komt. Tegelijkertijd is het ook één van de armste steden in Marokko. Wij kunnen ons niet voorstellen hoe de armen in El Hoceima leven. Ik vind dat persoonlijk verschrikkelijk en heb daarom besloten om deze mensen te helpen.

Mijn naam is Mourad El Hannouti, van Marokkaanse komaf en ben opgegroeid in Amsterdam-Noord in een achterstandswijk. 

Tijdens Ramadan heb ik een inzamelactie gehouden voor kleding voor de mensen die het moeilijk hebben in El Hoceima. Bijna 100 gezinnen hebben mij toen kleding gebracht. 

Awareness dag

Ik vind het belangrijk dat mensen niet alleen individueel kleding doneren maar ook samenwerken en tijd en energie steken in de mensen aan wie ze het doneren. Ik laat de bezoekers samenkomen en de kleding sorteren en klaar maken voor vertrek. Met persoonlijke boodschappen voor de families. Dit om awareness te creëren en de mensen te laten realiseren hoe goed we het in Nederland eigenlijk hebben. 

Tijdens deze dag laat ik mensen uit mijn eigen omgeving gerechten uit El Hoceima koken voor al de bezoekers. Ook is er muziek uit die regio en wil ik oud bewoners van El Hoceima laten spreken over de moeilijke maar ook mooie momenten van het leven in El Hoceima. Ik ben foto’s aan het verzamelen van de leefomstandigheden van sommige gezinnen in El Hoceima. Daar maak ik een foto expositie van die op de dag zelf te bewonderen is. 

Mijn doel

Ik wil de bezoekers een positieve ervaring van de stad El Hoceima geven maar ze ook laten inzien dat het leven daar echt zwaar kan zijn. Samen met deze bezoekers (oftewel vrijwilligers) werken we samen aan een gezamenlijke passie, namelijk: het leven in Marokko een beetje beter maken.  

Na de Corona tijd ga ik samenwerken met Marokkaanse organisaties die spullen vervoeren naar Marokko, zij kunnen mij helpen met het wegbrengen van de pakketten richting de stad El Hoceima. 

Mijn droom is mijn eigen stichting oprichten waarmee ik jongeren kan helpen in de hele wereld, te beginnen bij Marokko. Want daar ligt mijn geschiedenis.

Op zaterdag 5 september zijn jullie allemaal welkom vanaf 13.00 op de Honselersdijkstraat in Amsterdam.

Voor updates en meer informatie: check mijn Facebook of Instagram met de naam Mourad.elh_.


Resultaat: Gepersonaliseerde kleding pakketen voor familie's in Marokko samenstellen.
Fase: Realisatie